Ben je op zoek naar een nieuwe VR bril? Dan kan het nog een flinke klus zijn om een geschikt model te vinden dat bij jouw budget past. Er is immers zo’n groot aanbod van VR brillen dan het moeilijk is om het kaf van het koren te scheiden.

Hoe kun je gemakkelijk de juiste VR bril vinden?

Kies een geschikt model

Allereerst moet je jezelf even afvragen waar je de bril daadwerkelijk voor wilt gaan gebruiken. Vind je een virtual reality bril gewoon leuk en wil je het allen een keertje uitproberen? Dan kun je met een goedkopere bril vaak al goed uit de voeten.

Er zijn bijzonder veel VR brillen te koop voor een vrij lage prijs. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk het Google Cardboard. Dit is een houtje-toutje VR bril die letterlijk van karton gemaakt is. Je knutselt hem zelf in elkaar en gebruikt deze in combinatie met je smartphone. De bril kost je nog geen 10 euro, perfect dus voor iedereen die gewoon een keer wil kijken hoe VR nu echt aanvoelt.

Iets meer te besteden?

Heb je een iets groter budget te besteden en wil je echt een goede VR bril hebben? Ook dan is er een flink aanbod. Zo variëren de prijzen tussen de 100 en de 1000 euro. Uiteraard krijg je meer waar voor je geld over het algemeen, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Zo is er de nieuwe Carl Zeiss One, een bril van iets meer dan 100 euro die toch al bijzonder hoge kwaliteit virtual reality biedt. Maar wil je echt het beste van het beste van dit moment, dan moet je de HTC Vive kopen. Geen enkele andere bril kan op dit moment opboksen tegen deze extreem goede bril. Je betaalt er echter wel een kleine 800 euro voor.

Heb jij dat er voor over? Of ga je toch voor een goedkoper model. Laat het ons weten in de comments!